Odstraňování mikroorganismů

Zdroj

Za účelem zjištění množství mikroorganismů v pitné vodě se provádí mikrobiologický rozbor vody. Určuje se celkový počet mikroorganismů získaný kultivací při 22 °C a 37 °C. Při 22 °C, narostou organismy, které běžně nezpůsobují onemocnění. Mikrobiologický počet při 37 °C však indikuje cizorodé mikroorganismy, které naopak často způsobují onemocnění. Proto tento počet musí být nízký. Mikroorganismy, které je možné získat z pitné vody často představují baktérie, viry, řasy a houby.

Řešení

Mikroorganismy je možné efektivně eliminovat prostřednictvím ultrafialového záření, protože jsou velmi citlivé na UV světlo. Při vlnové délce 254 nm způsobuje UV světlo destrukci DNA molekul baktérií, řas a hub, čímž se znemožní jejich další růst. UV sterilizaci je možné realizovat téměř pro všechny typy vod.

UV sterilizátor pro průtok 108 m3/h.

Čtěte víc

 

Odkazy